backimage
Data delen voor een
betere gezondheid

Over Health Data Space Amsterdam

Health Data Space Amsterdam (HDSA) is een regionale zorgdata-infrastructuur waarin Amsterdam UMC, OLVG en het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) elkaars medische data gepseudonimiseerd gaan hergebruiken. Deze infrastructuur ondersteunt en bevordert pati├źntenzorg en medisch-wetenschappelijk onderzoek naar gezondheid en preventie, met als doel gezondheidsverschillen in de regio te verkleinen en de gezondheidszorg toegankelijk te houden.
Het initiatief van de drie Amsterdamse ziekenhuizen komt voort uit een bredere samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Amsterdam Economic Board en Philips. Verder trekken de ziekenhuizen nauw op met Amsterdam AI, het Amsterdamse samenwerkingsverband voor kunstmatige intelligentie, en Health-RI, dat zich inzet voor een landelijke geïntegreerde gezondheidsdata-infrastructuur voor onderzoek, beleid en innovatie.

HDSA faciliteert met betere en snellere uitwisseling van zorgdata wetenschappelijk onderzoek naar gezondheid, beter medisch inzicht in hoe mensen langdurig gezond kunnen blijven, gepersonaliseerde preventie, behandeling van ziekten en kwaliteit van zorg. De samenwerking is een eerste stap in de aansluiting op (een nog te bouwen) nationale infrastructuur vanuit het Integraal Zorgakkoord (IZA) en een Europese samenwerking via het European Health Data Space (EHDS).
video-preview
play-button

Deelnemende ziekenhuizen

UMC
nethertlands
olvg

De regiocatalogus

De regiocatalogus van HDSA bevat een overzicht van data die verzameld zijn in studies die in de regio Amsterdam zijn uitgevoerd. De catalogus zal in de loop van de tijd verder worden uitgebreid. Vragen rondom het hergebruik van data kunnen gestuurd worden naar info@healthdataspaceamsterdam.nl.

Klik hier >

Consortium partners

UMC
olvg
Antonie van Leeuwenhoek, Netherlands Cancer Institute
City_of_Amsterdam
AEB
AmsterdamAI
Philips
UVA
VU
Health-RI
Meer weten? Neem contact met ons op via